LHG-Udslusningen – efterværn for unge

Lindhøjgaard råder over egne udslusningsboliger. De er beliggende i Uggeløse i kort afstand fra Lindhøjgaard. 

Her er der plads til 5 unge i alderen fra 18-23 år.

I husene er der etableret 3 lejligheder, og en lidt større bolig, hvor der er mulighed for, at 2 unge kan bo sammen.

Lindhøjgaards udslusningsafd. er godkendt med 5 pladser til:

  • SEL §76 i aldersgruppen 18-23 år
  • SEL §107, 2 pladser i aldersgruppen 18-30 år

Efterværn

Tilbuddet henvender sig primært til de unge, som fraflytter Lindhøjgaard og har behov for en overgang med efterværn, inden de etablerer en selvstændig tilværelse i egen bolig. Derudover tilbyder stedet også at varetage efterværn for unge, som tidligere har været anbragt på andre opholdssteder, eller af andre årsager har behov for en periode med efterværn.

Rammer og miljø

Udslusningsboligerne er som nævnt beliggende i Uggeløse, der ligger i Nordsjælland. Herfra er der ikke langt til Lindhøjgaard, hvor de sociale aktiviteter foregår. Desuden er der gode indkøbsmuligheder i Lynge samt mulighed for at benytte offentlig transport til København og Storkøbenhavn.

Det giver en god kombination af et roligt miljø og mulighed for at opsøge byen og fx få arbejde i Københavnsområdet.

Netværk og fællesskab

Meget af det sociale samvær på Lindhøjgaard udspringer naturligvis fra Døgninstitutionen og situationerne omkring aftensmad, lektiehjælp, fodbold osv.

De unge, såvel nye som kendte, der bor i vores udslusningsboliger, inviteres til at tage del i dette. Dette fungerer som et godt værn mod den ensomhed, nogle unge oplever, når de for første gang kommer ud og bor mere selvstændigt. 

Aktiviteter og ferieture

​Beboerne i Lindhøjgaards udslusning deltager på lige fod med de unge i døgninstitutionen i Lindhøjgaards ferieture og i de øvrige aktiviteter.

Personale, støtte- og kontaktpersoner​

Alle unge i udslusning får tilknyttet en til to kontaktpersoner, som følger dem gennem den tid, de bor på Lindhøjgårds udslusning. Udslusningen er primært bemandet i dag- og eftermiddagstimerne, men tager samtidig udgangspunkt i den unges behov og tager højde for, hvornår det giver mening ift. den unge.

Det pædagogiske personale yder støtte og vejledning ud fra den enkelte unges behov og ståsted. Det overordnede mål er at få en glidende overgang til en selvstændig tilværelse i egen bolig med job eller uddannelse. For at opnå dette, er der stor fokus på den unges psykiske trivsel, for at få det bedst mulige udgangspunkt for at fuldføre en uddannelse og/eller fastholde et job. Også efter endt ophold på Lindhøjgaard.

Har du spørgsmål? Kontakt os gerne

Hvis de har spørgsmål til Lindhøjgaards tilbud for unge med anbringelses- eller flygtningebaggrund, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Vi kan kontaktes på telefon 30 31 77 34 eller via vores e-mail leder@lindhoejgaard.dk.

Ring til os​

Telefon: 30 31 77 34

Send en e-mail

Find os på adressen

CVR:

20868074