Tilbud på Lindhøjgaard Døgninstitution

Lindhøjgaard døgninstitution ligger i Lynge, en by i Nordsjælland uden for København. Herfra er der god mulighed for at tage offentlig transport til København og Storkøbenhavn, mens beliggenheden i en mindre by giver trygge rammer og adgang til naturen.

​​

Netværk og fællesskab

På Lindhøjgaard bliver de unge inviteret ind i et stærkt og mangfoldigt fællesskab. Alle har lige ret til at blive hørt og til at præge fællesskabet i en positiv retning. Vi tilstræber at have en tillidsfuld tilgang til hinanden, præget af respekt og åbenhed.

Det kan for nye beboere tage tid at vænne sig til at være en værdsat del af fællesskabet. Til gengæld betyder det, at de unge i løbet af deres ophold på Lindhøjgaard har en god mulighed for at opbygge et netværk, som de kan bruge, når de senere etablerer en selvstændig tilværelse uden for Lindhøjgaard – også ift. uddannelse og job.​​

Rammer

​Huset Lindhøjgaard er et gammelt atmosfærefyldt hus med en hyggelig have. Huset er centralt beliggende i Lynge, ca. 6 km fra Allerød. Der er indkøbsmuligheder, skole, fritids- og sportsfaciliteter i Lynge. Gode busforbindelser til Allerød, Hillerød, Farum og Frederikssund, hvorfra der er S-tog til København.

​De unge råder over eget værelse på 11-30 m2. I husets fællesarealer er der en opholdsstue, tv-stue, lektierum og køkkenet, der på mange måder fungerer som husets hjerte. Det er er her, vi mødes i dagligdagen og her, der bliver lavet mad inspireret fra alle dele af verden.

​​

Aktiviteter og ferieture

Vi bestræber os på at have mindst en fælles ferietur med deltagelse af alle de unge fra såvel udslusningen som vores døgninstitution. De fælles oplevelser, de unge får på disse ture, er i høj grad med til at etablere og styrke relationerne i huset. Det er med til at øge rummeligheden og forståelsen de unge imellem.

De fleste lørdage året igennem spiller vi fodbold i Lyngehallen. Det er med deltagelse af mange af de unge i huset, såvel som tidligere unge og bekendte af huset.​ Efter fodbolden mødes vi alle i huset og spiser sammen. Dette er en tradition, som efterhånden har eksisteret i mange år, og den er blevet en fast del af husets rytme.

​​

Personale, og støtte- og kontaktpersoner

Lindhøjgaard har en stabil og erfaren ledelse og en medarbejdergruppe med forskellige professionelle og kulturelle baggrunde. ​Alle medarbejdere har det til fælles, at de har mange års erfaring i arbejdet med børn og unge af anden etnisk oprindelse end dansk, dels fra arbejdet på Lindhøjgaard, dels fra arbejde i flygtningecentre og kommuner m.v.

​En del af personalegruppen er to-kulturelle medarbejdere og af samme etniske oprindelse som de børn og unge, der bor på stedet. Øvrige fastansatte medarbejdere har alle en pædagogisk uddannelse suppleret med relevant efteruddannelse ift. problematikker hos omsorgssvigtede og/eller uledsagede flygtningebørn.

Ring til os​

Telefon: 30 31 77 34

Send en e-mail

Find os på adressen

CVR:

20868074