Vi opererer ud fra tre hovedpunkter:
De konkrete relationer som udspiller sig i hverdagen:
Relationen er kendetegnet ved at være respektfuld, personlig, oprigtigt interesseret, solidarisk, autentisk og åben.
Kommunikation:
Vi bruger dialogen som værktøj til at:
- fremme relationer
- udvikle den unges selvforståelse (identitet/integritet)
- udvikle den unges forståelse for andre
- hjælpe den unge til at forstå sig selv i samspil med andre (sociale relationer)
- udvide den unges horisont i forhold til det omgivende samfund (kulturer, normer, muligheder og begrænsninger)
I dialogen appellerer vi til medmenneskeligt ansvar, "vi"-følelse, respekt for egen og andres integritet. Vi tager den unge alvorligt, giver plads til både seriøsitet og humor, taler stille og roligt. Dialogen har en undersøgende og individuel tilgang. Vi spørger bag om det umiddelbare. Vi inspirerer med viden og erfaringer. Vi inddrager den unges viden og erfaringer. Vi guider, vejleder, coacher og præsenterer. Vi erfaringsopsamler. Dialogen lægger op til refleksion.
Kulturen i huset og de fysiske rammer
Kulturen understøtter relationerne og den daglige dialog. Den bærer præg af åbenhed imellem beboere, medarbejdere og overfor de gæster som besøger os. Stemningen er uhøjtidelig, hjemlig og tillidsfuld. Der er plads til sjov og seriøsitet, mulighed for at deltage i fællesskabet og mulighed for at trække sig.
Vores pædagogiske tilgang og metode bevirker at den angst og utryghed som den unge flytter ind med aftager over tid. Den unge oplever sig hurtigt som en velkommen del af et stærkt fællesskab og der etableres venskaber som rækker ud over tiden på Lindhøjgaard. Den unge bliver i stand til at navigere i to kulturer og finder sig selv i dette kulturelle spænd.